top of page

Fråga mig - en serie av frågor till mig från mina kunder!

Jag har bett några av mina kunder att ställa mig en fråga, om mig och min verksamhet som kommer att bli en liten serie under maj månad. Jag undrar helt enkelt; är det något du vill fråga mig?


Fråga: Jag var på behandling hos dig igår och känner mig överkörd av ett tåg, ska det vara så här?


Svar: Alla reagerar olika på behandling och du kan också reagera olika från gång till gång. Ofta känner man direkt efter behandling en lättnad i rörelse och smärtläget. Det är normalt att känna sig lite trött och seg direkt efter behandling. Det är heller inte ovanligt att du samma dag som behandlingen kan uppleva en försämring. Därför kan det vara bra att undvika alltför tuffa träningspass direkt efter behandlingen, men ta gärna en promenad eller liknande.

Dagen efter kan du eventuellt känna dig öm och stel och dina symtom kan som sagt förvärras en stund innan de minskar eller försvinner. Ibland kan reaktionen hålla i sig under flera dagar men ofta klinga av efter 2-3. Ofta beskrivs känslan efter behandling som träningsvärk. Detta är inget farligt utan ofta en signal på att kroppen börjar anpassa sig efter nya förutsättningar.

Vissa upplever inte någon förbättring förrän efter 2-3 besök. Vilket är helt normalt, då kroppen kan behöva tid på sig att förstå att den ska ändra läge och börja självläka. Så lite beroende på hur länge du gått med dina problem så kan det var klokt att gå en ”behandlingskur” på 2-3 täta behandlingsbesök för att underlätta kroppens process.

Vanliga reaktioner kan vara: trötthet, ömhet/stelhet, frossa/svettningar, huvudvärk, feberkänsla/feber, lätt yrsel, illamående och träningsvärk.

Jag uppskattar att cirka 50% får behandlingsreaktioner i varierad grad. Viktigt att poängtera att det inte är något farligt.


41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page