top of page

Fråga mig - en serie av frågor till mig från mina kunder!

Jag har bett några av mina kunder att ställa mig en fråga, om mig och min verksamhet som kommer att bli en liten serie under maj månad. Jag undrar helt enkelt; är det något du vill fråga mig?


Fråga: Jobbar med ett väldigt stressigt yrke med mycket fokus på tidspress & statiskt arbete med överkroppen som gör att jag ofta blir trött i huvudet & stel i kroppen. På vilket sätt kan du hjälpa mig med dina behandlingar"?


Kort svar: Jag kan få dig att känna dig mer rörlig och mindre stel.


Långt svar: Jag skulle gärna boka in dig på en fysiopraktortid, där jag har många tekniker att jobba med. Jag önskar att jobba holistiskt, där jag tittar på alla delar. Allt hänger ihop. Jag skulle titta på din hållning, be dig utföra rörlighetstester för att se hur flexibel du är. Jag skulle använda mig av muskeltestning för att se hur ditt nervsystem jobbar, och med de resultaten gå vidare i behandlingen. Fungerar dina muskler som de ska? Fokus på första behandlingen skulle troligtvis vara att få igång rörligheten i leder och mjuka upp muskler, där använder jag mig bland annat av mjuk ”kotknackeri” (enligt Ackermanmetoden) och massage med bla fascia och triggerpunktsbehandling . Använder terapeutisk stretch. Jag skulle även titta på meridansystem och blockeringar där. Jag kanske även väljer att tejpa. Listan kan göras lång.


En behandlingsplan för framtiden: då skulle jag vilja gå vidare med att jobba med mer kinesiologi för att se mer hur du påverkas på insidan. Behöver du näringsstöd? Hur har stressen påverkat dig? Kanske det kan behövas en käkledsbehandling, om du har besvär med huvudvärk? Prata med dig om ergonomi på arbetsplatsen. Hur kan du balansera din ”stress”? Övningar eller träningsprogram för rörlighet eller styrka, beroende på just ditt behov. Kanske till och med så att vi behöver boka in PersonligTräning eller alternativt Personlig Coaching för att reflektera över det runt dig, som stressar?

Oj oj oj, det var svårt att hålla sig kort

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page