top of page
Yoga Mat and Straps

POSTURAL TRÄNING

Genom att återskapa en naturlig fysisk balans och en bra hållning ger det en möjlighet till en stark, lätt och smärtfri kropp.

"Postural träning syftar till att återskapa våra naturliga grundfunktioner och rörelsemönster. Att skapa frihet i sin kropp och en hållning som upplevs avslappnad, naturligt upprätt och fri"


Jag är utbildad via physioscale (avancerad nivå) och har även gått kurs i postural yoga

Horizontal Logo (1).jpg
Postural Yoga Logga Genomskinlig bakgrund (1).png

Postural träning, har vuxit fram ur en kombination av grenar inom träning, hälsa och manuell behandling.

 

Grundpelaren är Postural Terapi av BuserGreus (Utvecklad av bl.a. Markus Greus på Optimum-metoden), en vidareutveckling av The Egoscue Method som startades i USA.

 

Felaktig kroppshållning och rörelsemönster anses vara en strukturell grundorsak till smärtproblematik och oförmåga att prestera på topp. Genom att korrigera hållning och rörelsemönster startar kroppens självläkning och symtom försvinner samt prestation ökar!

Hållning ska vara avslappnad, naturligt upprätt och ske av sig självt, utan medveten tanke eller korrigering. Rörelse ska kännas lätt, utan motstånd och naturligt fri.

 

Detta förhållningssätt till människokroppen är en kärnpelare inom metoden. Vi är alla födda med en inneboende förmåga att hålla oss upprätta mot gravitationen. Sittande och västerländskt leverne har en tendens att slå ut detta fundamentala och eleganta system och postural träning syftar till att återskapa denna balans.

 

Få människor har varit i kontakt med hur bra en människokropp kan kännas! I takt med att funktionen återställs försvinner ofta krämpor, smärtor och stelheter, då de varit symtom på underliggande muskulär obalans.

Postural träning passar alla människor oavsett ålder och problem.

Hållningsanalys, funktionella- och neuromuskulära tester, intervju, symptombild och målsättning ligger till grund för val av behandling och övningar.

Hur går Postural träning till?

Vi börjar med att göra en utförlig hållningsanalys och ett antal tester. Detta i kombination med symtombild och din målsättning med träningen kommer att ligga till grund för din fortsatta behandling. Efter behov balanseras kroppen med övriga tekniker som t.ex.

  • triggerpunktsbehandling

  • fascia-behandlingar

  • laserbehandling

  • neuromuskulära tester

I samband med ditt besök får du med dig ett skräddarsytt träningsprogram med utförliga instruktioner och bilder som syftar till att korrigera hållningen och förbättra kroppsfunktionen. Detta bidrar i sin tur till smärtfrihet, frihetskänsla i kroppen och bättre prestationsförmåga.  

Detta passar ypperligt för dig som ofta har ont i ländrygg, höft, knä, axlar och nacke. Återkommer problemen vad du än gör?

Det passar även dig som vill prestera i din idrott. Målet är att få kroppens muskler att göra sitt jobb, och att samverka. Du jobbar alldeles säkert med att stärka dina rörelsemuskler och dina stabiliserande muskler. Men har du koll på om dina postrurala muskler jobbar som de ska?

bottom of page